Villatak med utbyggnad för balkong. Nya betongpannor, plåtarbeten och snickerier (Gamla Enskede)

”Briljant Bygg var den enda som tänkte på läkten”

Intervju med Yvonne och Åke Ölmeborg, villaägare | Gamla Enskede

- Många husägare väntar med att takrenovera. Vad fick er att slå till?
Det kom en offert i brevlådan, som vi inte hade beställt. Den var inte bra heller. Lågt pris, men slarvigt uträknad och ofullständig. Den kändes oseriös kort sagt. Ändå blev den här oseriösa offerten den knuff vi behövde för att sätta igång med takbytet, eftersom jag visste att betongpannorna var slitna och mossan växte mer och mer däruppe.

- Var du själv uppe på taket och tittade?
Javisst. Och inte bara tittade. Jag var uppe flera gånger och rensade undan mossa och skräp, och kunde se att pannorna blev mer och mer slitna. Men jag visste också att högtryckstvätt inte vore så bra. Taket hade legat sen 1970 och byggåret är 1911.

- Hur tog ni in seriösa offerter?
Via en sajt som förmedlar byggare. Tre firmor kom och mätte taket, undersökte detaljer och kom med idéer. Sen kom Janne på Briljant Bygg in i bilden.

- Vad hände?
Briljant-killarna höll nämligen på med ett projekt i närheten som jag råkade gå förbi. Jag har ju själv ”fuskat” lite i byggbranchen, och min far var byggmästare, så jag är allmänt intresserad. Bland annat ville jag se hur de jobbade med säkerheten på taket. Då blev det så att jag började prata med Janne, och bad honom om en offert också.

- Varför valde ni Jannes offert?
Den gav det bästa intrycket av alla fyra. Bland annat fanns det med detaljer som de andra hade glömt, eller utelämnat… till exempel att den nya läkten skulle bli 4 cm högre. Det innebar ju att man även måste byta takplåtar samt hela plåtbeklädnaden runt övervåningens utbyggnad med balkong och rundat tak. Detta hade ingen annan tänkt på.

- Hur upplevde ni arbetet och slutresultatet?
Leveranserna sköttes effektivt med kranbil och killarna höll snyggt och rent på tomten. De byggde även om balkongen åt oss, med nytt golv och räcke, som blev jättesnyggt. Överlag kände vi oss väl omhändertagna.Ännu en gång har noggrann besiktning och förarbete lett till att vi drog det längsta strået. Det är alltid en trevlig bekräftelse på vår insats när kunderna ser och förstår helheten. Ett stort tack för denna till Yvonne och Åke!

Förebilder, innan arbetet inleds

Pågående bilder

Resultatbilder, efter utfört arbete