Radhuslänga, totalt 600 m2. Nya betongpannor, plåtar och målning (Kälvesta, Vällingby)

”En halvseriös offert fick oss intresserade”

Intervju med Rainer Harjulin, en av radhusägarna | Tenorgränd 42-50, Kälvesta, Vällingby

- Många husägare väntar med att takrenovera. Vad fick dig att slå till? ?
En halvseriös offert, kan man säga. Helt spontant knackade en hantverkare på dörren en dag, och lämnade pris på takrenovering. Men den offerten var lite ofullständig. Då bestämde jag att göra en ordentlig upphandling. .

- Hur gick du tillväga? ?
Först gick jag till mina grannar i längan för att diskutera. Jag visste ju att behovet var stort, för längan byggdes 1967-68 och de flesta taken var aldrig bytta. Minst fem grannar nappade, så jag åtog mig att inhämta fler offerter. Via webben. .

- Hur valde du bland offerterna? ?
Jag visste redan att Briljant Bygg var duktiga, för de hade nämligen bytt taket på grannlängan. Och eftersom jag är pensionär hade jag kunnat följa hela det jobbet, så jag visste att Briljant-killarna var noggranna och omtänksamma. .

- Avgjorde priset? ?
Egentligen inte, för Briljant Bygg hade inte det lägsta priset. Men när jag pratade med den granne som hade skött grannlängans upphandling, så var alla på den gatan nöjda med takjobbet. Och, som sagt, jag hade själv sett hur de jobbade och det gav förtroende för firman. .

-Hur upplevde ni arbetet och slutresultatet? ?
Allt fungerade. Killarna städade efter sig, inget skräp lämnades. Och de var trevliga mot grannarna. En viktig sak var också att de verkligen ansträngde sig att förstå när jag ville berätta om våra önskemål, till exempel att inte lägga byggmaterial på vissa ställen. Sånt uppskattades mycket, av alla i längan.Detta var ett omfattande och stort projekt, vid arbeten som detta så gäller det att kommunikationen fungerar och vi kan bara tacka alla inblandade för att allt verkligen löpte på smidigt!

Förebilder, innan arbetet inleds

Pågående arbete

Resultatbilder, efter utfört arbete