Radhuslänga, ny papp och tak. Plantak med yta om totalt 1785 m2 (Bro)

”Halva priset blev en glad överraskning”

Intervju med Lacke Jonsson, bostadsrättsägare | Bro

- Hur började ert takbyte?
Vi pratade om det på föreningens årsmöte, på våren. Det gamla taket hade legat i 20 år och många ville säkra upp. Det finns ju inget sämre än att få ett vattenläckage…

- Hur gjorde ni, vem fick uppdraget att ta in offerter?
Flera grannar i längan erbjöd sig att ta in offerter. Det var ju upp till var och en att byta sitt eget tak… Men när vi fick se dem så tyckte många av oss att det var väldigt dyrt. Då mindes jag att en kompis till mig längre ner på gatan hade nämnt Janne på Briljant Bygg, så jag ringde honom.

- Vad hände sen?
Janne kom ut och mätte noggrant hela taket med alla utsprång och genomföringar. Vi fick verkligen en positiv överraskning när det blev halva priset!

- Hur många i längan nappade?
Från början var 7-8 intresserade, men Janne sa: ”När folk ser att vi börjar rulla ut pappen kommer fler att haka på.” Och så blev det. Av totalt 24 hushåll i längan köpte 17 Jannes offert.

- Hur upplevde ni arbetet?
Killarna höll snyggt och rent under arbetet. Jag gillade också att det var så bra kommunikation med Janne. Hans offert var väldigt tydlig och exakt, till att börja med. Sen får man ju som lekman en massa funderingar i huvudet som man vill fråga om, och då svarade han alltid tydligt och utan att tveka.

- Något som kunde ha gjorts bättre?
Nja, det var väl några som tyckte att det drog ut på tiden… en granne ville att jag skulle ringa och klaga på att killarna inte först satte kopparplåtarna på plats innan de började på ett nytt ställe. ”OK, jag ska ringa” sa jag. Men på kvällen när jag kom hem och skulle ringa var plåtarna redan uppe. En annan gång bad man mig klaga på att överblivna papprullar inte var bortplockade. Och då hände samma sak: När jag skulle ringa var det redan åtgärdat.

- Vad säger ni om slutresultatet?
Alla som har varit uppe och tittat är jättenöjda. Taket är mycket proffsigt lagt.Ännu ett stort projekt sammanfattat och med nöjda kunder som resultat. Ett stort tack för att ni valde oss som leverantör, Tack!

Före, Pågående och efterbilder