En rejäl skada på taket krävde åtgärd snarast. Villatak på totalt 150m2. Ny papp, läkt & återläggning av befintliga pannor (Uttran)

”Vi har aldrig sett en så samspelt firma.”

Intervju med Sabina Illerbrand, fastighetsägare | Uttran

Hur började er takomläggning?
– Det började med ett riktigt missöde, som gjorde att vårt tak skadades. Vi blev tvungna att lägga om det.

Hur valde ni takfirma?
– Vi visste att ett hus längre bort på gatan höll på att byta tak, och när jag åkte förbi där såg jag att firman hette Briljant Bygg. Jag stannade och pratade med dem, gick sen in på deras hemsida, läste recensioner och kollade lite. Bokade möte.

Valde du firma så snabbt?
– Nästan. Magkänslan var bra. Men vi tog också in offerter från några andra så vi kunde jämföra priser. En sak som avgjorde var att Briljant var certifierat av Monier, och det var precis sådana pannor vi redan hade.

Vad hände sen?
– Det var ju ganska bråttom, vi hade levt med presenningar itvå månader och taket var otätt. Större mängder regn eller snö hade när som helst kunnat förvärra situationen. Problemet var att vi väntade på klartecken från försäkringsbolag och andra inblandade om när vi kunde börja. Och beskeden var lite oklara.

Så vad gjorde ni?
– Vi försökte driva på, men allt drog ut på tiden. Därför blev det också Briljant som fick jobbet till slut, kan man säga. Tack vare deras tålamod. De andra firmorna som hade lämnat offerter krävde svar om startdatum, och när vi blev tvungna att ändra oss gång på gång så hoppade de av.

Hur kom jobbet igång?
– Till slut hade vi ett klartecken och eftersom Briljant hade varit i stand by-läge kunde de sätta högsta fart från dag 1. De visste att vi ville ha taket tätt före Jul, så det var som en maskin som körde igång. Jag och min man har aldrig sett en byggfirma arbeta så effektivt, ingen av killarna stod någonsin och väntade utan allas händer var i rörelse hela tiden, de var otroligt samspelta.

Inträffade något oväntat under arbetet?
– Nej, tack och lov får jag säga. Skadans omfattning kände vi till redan, exakt hur det såg ut. Det som kanske överraskade positivt var att städningen fungerade lika effektivt som takläggningen. Inget skräp eller gammalt material låg kvar, och ingen säck eller container blev stående, utan allt försvann inom ett dygn. Det blev ett extra plus för oss, att få ha vår altan och även tomten snygg över Jul och Nyår trots pågående byggprojekt.Kommunikation är nyckeln till önskat resultat, det är roligt att våra interna förbättringsarbeten även upplvs av kunden. Tack Sabina, lycka till med allt nu!

Drönarbilder