Genom rekommendationer från granne till granne: Radhustak m. tegelpannor. Ca 100m2 per tak över 18 hus samt 5 fasader (Täby)

”Jag jobbar själv i byggbranschen och vet att utländsk arbetskraft är precis lika bra med en seriös arbetsledare.”


Intervju med Fredrik Cederholm, fastighetsägare | Täby

Hur började ert takbyte?
– En av våra grannar hade ett läckage. Då tänkte jag att vi också borde byta. Taket var faktiskt 37 år gammalt (och det slutade med att 18 grannar böt tak i slutändan).

Hur tog du in offerter?
– Jag är ju själv i byggbranschen och har handlat upp många takentreprenader genom åren. Stora projekt, visserligen, men med samma kvalitetskrav som jag själv vill ställa som husägare. Så jag sökte på nätet med ”inköparögon” och hittade några takfirmor som jag kontaktade.

Hur valde du bland offerterna?
– När vi träffades ställde jag några frågor kring plåtar, beslag, läkt och andra byggdetaljer på professionell nivå, för att bli säker på deras kunnighet. En av firmorna föll bort då, för den kändes inte seriös. Sen hade jag ju sett Briljant Bygg jobba på min grannes tak, och det såg väldigt bra ut.

Var det avgörande?
– Ja, och deras kunnighet. Ronnie från Briljant knackade på en dag och ville berätta om några saker. Han är besiktningsman och hade identifierat vissa saker som troligen skulle kräva åtgärd även på vårt hus. Vi tog en kopp kaffe och han gjorde ett gott intryck. Dessa saker reglerade vi sen i kontraktet.

Kunde du följa arbetet uppe på taket?
– Till viss del. Jag var inte med uppe på taket, bara vid slutbesiktningen, men vi hade daglig dialog. Och allt stämde exakt med vad Ronnie hade gissat om åtgärderna. Vid slutbesiktningen fick jag ett riktigt protokoll överlämnat, det var en positiv överraskning.

Kunde något ha gjorts bättre?
– Svårt att säga… Vi hade för övrigt tur med vädret, så taket blev klart flera veckor tidigare än planerat. Det viktigaste för mig är att Briljant Bygg hade en bra arbetsledare som skötte hela projektet. Som var lätt att nå och gav pålitliga besked. Jag har jobbat mycket med utländsk arbetskraft och vet att folk kan känna sig otrygga om det blir språkförbistringar, men med en seriös arbetsledare funkar allt hur bra som helst. Att få möjligheten att offerera ett tak och sluta upp med 18 kunder i ett område, det är få förunnat. Vi tackar er alla för förtroendet!

Drönarbilder